bet365.artbetting.co.uk

Login in bet365 αποτελέσματα bonus for new costumers.

OPG-u ŠIME ŠKAULJ ODOBRENA FINANCIJSKA POTPORA ZA PODIZANJE VIŠEGODIŠNJIH NASADA I KUPOVINU MEHANIZACIJE

flagEUflagHRProjekt u provedbi „Podizanje novog nasada i kupovina nove mehanizacije“ za koji su odobrena financijska sredstva financiran je kroz mjeru M04 >>Ulaganja u fizičku imovinu<< Podmjeru 4.1. >> Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva<<- provedba operacije 4.1.1. ''Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava'', a zamišljen je kao treća faza realizacije vinogradarske, vinarsko–preradbene te turističke ponude na vlastitom imanju investitora. Predmet financiranog projekta je podizanje novih nasada na površini od 3,44 ha te kupovina nove mehanizacije. Cilj projekta je podizanje novog vinograda te modernizacija poslovanja.
Projekt ukupne vrijednosti 442.589,22 HRK odobren je od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te kao takav sufinanciran s iznosom od 70% ranije navedenih,

Ovo što su kralj i kraljica došli kod mene malo tko može doživiti

Kralj se interesirao kako bi mu vino došlo i do Švedske. Bio je oduševljen kvalitetom vina, ispričao je vlasnik vinarije Šime Škaulj.

955075Vlasnik vinarije Škaulj nakon posjete kraljevskog para je najavio da će podići ploču s natpisom da su mu u i vinariji bili švedski kralj i kraljica. - Kralj se interesirao kako bi mu vino došlo i do Švedske. Bio je oduševljen kvalitetom vina. Počastili smo ih i ponili su i sa sobom. Ovo što su kralj i kraljica došli kod mene malo tko može doživiti i ja sam najsretniji, ali i oni su bili sretni kad su probali i vino i pršut i sir... - oduševljeno je rekao Šime Škaulj.

955073 955074

Škauljeva vina službena vina u Europarlamentu

Škauljevi su za lanjsku berbu dobili certifikat za izvoz

Škaulj eu parlament 1

– Triba to voli't. Kad posadiš trs pa ga gledaš kako raste... Poslin dice i obitelji, to je nešto najlipše i najvažnije. Sadija san ja i masline, iman 150 stabala, volin i nji, al' ne tol'ko k'o lozu – pričao nam je Šime Škaulj iz Nadina, ravnokotarskog sela na čijem ulazu putnike dočekuje ploča s natpisom da ste stigli u najekološkije misto u Hrvatskoj.

Takvi su – ekološki – i Škauljevi vinogradi od čijeg će grožđa spravljeni cabernet sauvignon i merlot uskoro biti i službena vina

Poznati vinar Šime Škaulj otkriva za Slobodnu: Kupcu mercedesa u Varšavi daruju dvije boce mojih vina

skaulj3 310316Dok smo se iz Nadina spuštali prema Nadinskom blatu, koje s nešto povišenijim Nadinskim poljem čini jednu cjelinu, i iznova pokušavali dokučiti koliki su sustav vinograda vrijedni Nadinjani ovdje uredili, Šimi Škaulju gotovo je neprestano zvonio mobitel.

Poznati i nepoznati s druge strane raspitivali su se o slobodnim terminima i cijenama u njegovoj kušaonici vina i konobi, o ponudi, o tome što se može pripremiti za grupe koje bi došle na izlet, ručak ili večeru, u obilazak kamenog imanja smještenoga gore na brijegu, ispod dominirajuće Nadinske glavice, ili vinograda kroz koje smo mi baš prolazili, prašeći po glavnom bijelom putu kroz najvinorodnije polje Ravnih kotara.

Cuvée nazvao po sinu. Koje će vino po unuku?

couve tomislavUz vrhunsko jelo ide vrhunsko vino. Zato uz pečenu janjetinu preporučujem cabernet sauvignon ili merlot – kaže Šime Škaulj. Posjetiteljima koji degustiraju vino u njegovu podrumu u slijedu će iznijeti pet vina. Naravno, nakon što ih ponudi sirom i pršutom.

– Pri degustaciji je redoslijed kušanja sljedeći: najprije ide bijelo vino maraština, zatim cuvée Tomislav, pa merlot, pa cabernet sauvignon i na kraju desertno vino – objašnjava vinar.

K Škauljevima stižu i organizirane grupe turista. Neke dovode agencije, drugi se naruče. Kontakt se nalazi na www.vinarija-skaulj.hr. Piše na toj stranici i da je upravo Škaulj proizveo prvo vrhunsko vino u Zadarskoj županiji. Zato i ne čudi što mati Katarina hvali vrijednog sina, a unuk Mateo rado provodi vrijeme s djedom.

– Možda ću jedno vino nazvati i po njemu – kaže Šime.

Mali korak ka velikom vinskom svijetu

skaulj71 v0001Učinili smo mali korak ka velikim svjetskim trendovima, i tržištima, i pomakli pomalo prepoznatljivost našeg kraja u vinskom svijetu Hrvatske i vinskom svijetu uopće, kazao nam je Radoslav Bobanović po povratku sa sajma Prowin u Duesseldorffu.

Zadarskih nekoliko vinara ovdje je već tradicionalno, a bili tu PZ MasVin iz Polače, OPG Šime Škaulj iz Nadina i De Georgiis vina sa Silbe odnosno zadarskog vinogorja.

- Ovdje se naprosto mora biti ako se želi igrati u vinskom svijetu, potvrđuje nam Šime Škaulj kao i Bobanović.

KONTAKT

OPG ŠIME ŠKAULJ

Mob:+385 (0)91 389 14 21

Tel/Fax:+385 (0)23 663 053

Nadin 23, HR-23420 Benkovac

e-mail: sime.skaulj@zd.t-com.hr

RADNO VRIJEME

Kušaonica je otvorena svaki dan.

Potrebna je najava.

joomla & wordpress theme