bet365.artbetting.co.uk

Login in bet365 αποτελέσματα bonus for new costumers.

Mali korak ka velikom vinskom svijetu

skaulj71 v0001Učinili smo mali korak ka velikim svjetskim trendovima, i tržištima, i pomakli pomalo prepoznatljivost našeg kraja u vinskom svijetu Hrvatske i vinskom svijetu uopće, kazao nam je Radoslav Bobanović po povratku sa sajma Prowin u Duesseldorffu.

Zadarskih nekoliko vinara ovdje je već tradicionalno, a bili tu PZ MasVin iz Polače, OPG Šime Škaulj iz Nadina i De Georgiis vina sa Silbe odnosno zadarskog vinogorja.

- Ovdje se naprosto mora biti ako se želi igrati u vinskom svijetu, potvrđuje nam Šime Škaulj kao i Bobanović.

 

Zadarske boje branio je i - Badel 1862. odnosno Vinarija Benkovac sa svojim Korlat vinima, ovdje po prvi put izlažući i nudeći berbu 2010. godine.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo i Sektora za trgovinu, te u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, na sajmu se predstavljalo 16 proizvođača vina i tri udruge - Vinistra, Dekanter i Vina Liburna. Zadarski su vinari ovdje izlagali i na zajedničkom štandu komore sa svim vinarima iz Hrvatske te paralelno na odvojenom paviljonu gdje su predstavljeni - eko vinari.

Za nas je posebno interesantan ovaj sajam jer Nijemci su, za razliku od slavnih sajmova u Italiji i Francuskoj, veliki uvoznici vina. Uz to nas poznaju jer ljeti itekako imamo prilike nametnuti im svoja vina, a i mnogo je Hrvata koji se u Njemačkoj bave ugostiteljstvom i koji u tome mogu biti "ambasadori". Njemačka je i do sad, nakon Bosne i Hercegovine drugo izvozno tržište za hrvatska vina.

Piše: Damir Maričić, Zadarski list

KONTAKT

OPG ŠIME ŠKAULJ

Mob:+385 (0)91 389 14 21

Tel/Fax:+385 (0)23 663 053

Nadin 23, HR-23420 Benkovac

e-mail: sime.skaulj@zd.t-com.hr

RADNO VRIJEME

Kušaonica je otvorena svaki dan.

Potrebna je najava.

joomla & wordpress theme